CICLES

Cicles és un projecte que posa en èmfasi la ciclicitat de la vida. A través de trobades als camps de productors coneixem i connectem amb els cicles d’aliments i plantes de Catalunya. Tot forma part d’una roda en la que, en realitat, res s’acaba.

RITUAL #2 VI NATURAL, 25 Setembre 2021

La verema és una festa que originariàment es celebrava amb cants i balls per donar gràcies als déus per la fertilitat de la terra. Es trepitjava el raïm collit a la vinya per produir el most i es bevia el primer vi de la temporada, una beguda que gaudia la reialesa i s’utilitzava en ofrenes i rituals religiosos.

Junt amb Finca Parera vam reviure plegats aquesta festa, un final de cicle molt emocionant. Vam apendre els principis de l’agricultura biodinàmica, les fases del cicle del vi natural, vam passejar per la vinya i vam collir el raïm que, posteriorment, vam trepitjar a peu descalç. A mig matí, juntament amb la Majo de Domingos Cocina vam preparar un esmorzar de pagès entre vinyes amb aliments locals i de temporada. I sempre acompanyats de vi del bo!

RITUAL #1 LAVANDA, Juliol 2021

A la primera trobada, el Ritual #1 Lavanda, vam conèixer el cicle de la lavanda de la mà de la Vicky de Lavana Wild. Vam connectar amb la terra per entendre el cultiu, vam olorar, collir i aprendre les propietats, usos i processos d’elaboració. Arribats a mig matí, la Majo de Domingos Cocina ens esperarava amb un picnic de temporada ple de sabor, on la lavanda hi seguia present.